Melisa u zemlji čuda

Valentina Brković

KB: Koje ideje stoje iza ovog kreativnog rešenja?
Melisa u zemlji čuda je narandžasto pivo karamelnih i mednih nota.
Sastav piva i igra reči u njegovom nazivu su uticali na oblikovanje rešenja za etiketu. Želela sam da kroz boju i forme ilustracije prenesem osećaj svežine i lepršavosti, ali i da navedem posmatrača da se zapita šta se to sve na etiketi dešava, i još bitnije, kakvog li je ukusa Melisa.

KB: Šta je bila inspiracija?
VB: Priroda, leto, Alisa u zemlji čuda i pesma “Melissa Juice” od Boards of Canada.

KB: Da li je ukus piva definisao dizajn etikete?
Nisam imala priliku da probam pivo pre objavljivanja, ali opis ukusa je definitivno uticao i što je najbitnije, baš mi legao. Često u svojim ilustracijama provlačim motive biljaka i kolorit sličan onom na Melisa u zemlji čuda pivu. Dok sam radila na etiketi, imala sam osećaj da pravim nešto što ću okačiti na svoj zid ili pokloniti prijatelju.

KB: Kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?
VB: Kada voliš i konzumiraš brend za koji radiš, onda je to najbolji posao na svetu. Uvek mi je zadovoljstvo da saradjujem sa Kabinetom!

KB: Omiljeno Kabinet pivo?
VB: SuperNova! Ako biram po dizajnu, onda je to IPA Cascade koju je radio Sretan Bor.

Valentina Brković je multidisciplinarna dizajnerka i ilustratorka iz Beograda. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2013. godine, nakon čega je radila kao grafička dizajnerka u studiju Coba&Associates, a zatim kao art direktorka u iGaming kompaniji Catena Media. Od 2017. godine radi samostalno na projektima iz oblasti brendinga, ilustracije i UI dizajna. Njen prepoznatljiv i smeo stil dizajniranja prepoznali su klijenti poput Kabinet Brewery, Booka izdavaštva, magazina Elementi i Sprat bara.

https://instagram.com/valentinabrkovic

https://www.behance.net/valentinabrkovic