Lutka

Milica Golubović

KB: Koje ideje stoje iza ovog kreativnog rešenja?
MG: Ideja se oslanja na sam naziv piva, kao i na brief koji sam dobila od Kabineta – opis ukusa i stila “Lutke”. Namera mi je bila da vizuelno rešenje oslika jedno lagano i sladunjavo pivo.

KB: Šta je bila inspiracija?
MG: Leto, lakoća, sladunjavost, i provlačenje tih pojmova kroz filter mog vizuelnog rukopisa.

KB: Da li je ukus piva definisao dizajn etikete?
MG: U trenutku rada na ilustraciji, pivo je bilo u procesu pripreme, tako da nisam imala priliku da ga probam, te sam se vodila Kabinetovim opisom ukusa.

KB: kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?
MG: Veoma zabavno i uzbudljivo, a takođe i zahtevno imajući u vidu standarde koje su postavili prethodni dizajneri svojim rešenjima. Kabinet pruža prilično veliku autorsku slobodu, te su samim tim jedan od klijenata za koje je zadovoljstvo raditi.

KB: Omiljeno Kabinet pivo?
MG: Moram priznati da sam do sada u životu imala samo jedan susret sa pivom, u ranom detinjstvu, i nakon tog nemilog i krišom učinjenog gutljaja, a kao i inače ne preveliki ljubitelj alkohola ni sada, nikad se posle nisam usudila da zaista probam neko pivo.

Međutim, “Lutka” bi, čini mi se, mogla da me razuveri 🙂

Milica Golubović je master primenjenih umetnosti, ilustratorka i grafička dizajnerka, rođena i odrasla u Kotoru. Izlagala je samostalno i učestvovala na više od 70 grupnih domaćih i internacionalnih izložbi. Rad joj je objavljivan u brojnim štampanim i online publikacijama. Dobitnica je brojnih nagrada iz oblasti ilustracije, među kojima se izdvajaju Plaketa 48. Zlatnog pera Beograda – 13. Međunarodnog bijenala ilustracije (2015), Nagrada žirija na Hiii Illustration festivalu u Kini (2017)

i nagrada KC “Nikola Đurković” za najboljeg vizuelnog umetnika iz Kotora (2018). Član ULUPUDS-a od 2017. godine i britanskog Udruženja ilustratora – AOI od 2018. godine. Živi i radi na relaciji Beograd – Bokokotorski zaliv.