SuperNova

Davor Gromilovć

KB: Koje ideje stoje iza ovog kreativnog rešenja?
DG: Ideja koja stoji iza ovog kreativnog rešenja je poprilično jednostavna i oslanja se na sam naziv “SuperNova” – širenje iz centa u svim pravcima, eksplozija. Tako da i sam crtež poseduje takvu vrstu konstrukcije, koja se širi iz centa. Tačke koje trepere oko figura trebalo bi da predstavljaju invertovani kosmos i da nagoveste naziv piva, dok bilje upucuje na prisustvo aroma.

KB: Šta je bila inspiracija?
DG: Kao inspiracija za vizuelno rešenje mi je poslužio deo opisa koji je bio naveden za SuperNovu. Takodje i sam naziv SuperNova toliko toga krije u sebi da radeći na idejnom rešenju sama tema, kao takva, me je dovela do konačne verzije, tj do predloga za Kabinetovu SuperNovu.

KB: Da li je ukus piva definisao dizajn etikete?
DG: Dok sam radio na dizajnu etikete razmišljao sam kako bih mogao vizuelno makar malo dočarati ukus koji se krije unutar flaše. Kabinetov opis ukusa SuperNove je u tome bio od velike koristi i pomogao mi da izaberem konačnu verziju za predlog. Mislim da se na dizajnu etikete mogu primetiti stvari koje upućuju na ukus SuperNove, pa čak i na sam naziv.

KB: kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?
DG: Pre nego što sam radio dizajn za etiketu SuperNove imao sam priliku probati raziličita Kabinet piva. Mislim da su fenomenalna i preporučio sam ih mnogim ljudima, koji sada dele mišljenje sa mnom. Ljudi prepoznaju dobre stvari. Takođe, neki umetnici koje pratim i uvažavam su radili dizajn etikete za druga Kabinet piva, tako da mogu reći da mi je čast što sam imao mogućnost da budem deo toga i doprinesem svojim radom.

KB: Omiljeno Kabinet pivo?
DG: Od piva koja sam do sada probao, obično pijem Brkkaaa, možda se odje krije moj odgovor . Svi su omiljeni na svoj način, ja obično obično odaberem Brkaa.

Winner of the competition that was organized via portal Designed.rs for label design of our second India Pale Ale SuperNova is Davor Gromilović. voli da eksperimentiše medijima i materijalima. Radovi su mu izlagani u mnogim međunarodnim publikacijama.

http://gromilovic.com/

https://www.behance.net/davorgromilovic