Mozaik

Becha – Vesna Pešić

KB: Koje ideje stoje iza ovog kreativnog rešenja?
VP: Ako bih vizelno pokušala da opišem kako to ukus, preko čula, deluje na mozak i stvara sveukupni doživljaj u glavi, ovako bi izgledalo. I deja je da se dočara i slikom opiše jedna takva senzacija.

KB: Šta je bila inspiracija?
VP: Mislim da je opet flora pobedila kao moja omiljena riznica inspiracija. Ako se nadovežem na prethodni odgovor, nije mi teško da poverujem da se jedna biljka ovako oseća dok cveta pa se te dve ideje negde prožimaju.

KB: Da li je ukus piva definisao dizajn etikete?
VP: Pre bih rekla da je to do imena, Mozaik, koji ima veze sa procesom pravljenja ovog piva. Želela sam da ilustracija bude sastavljena iz puno delova koji čine jednu skladnu celinu, kakav je i ukus piva.

KB: Kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?
VP: Bez preterivanja, bila sam oduševljena pozivom. Pre svega jer jako poštujem Kabinet i smeo poduhvat da se danas, u Srbiji, krene sa ovako nečim. A onda još više jer se prepoznaje važnost vizuelnog identiteta koji se prepušta profesionalcima bez ikakvih limita i pripremljenim zahtevima, što je, opet, retkost u današnje vreme. Imajući u vidu sve ovo, kao i listu umetnika koji su do sada sarađivali i postavili visoke standarde, čini mi neopisivo zadovoljstvo.

KB: Omiljeno Kabinet pivo?
VP: Sada ću verovatno razočarati odgovorom, ali nisam probala nijedno. S obzirom da sam za ovo vreme postojanja pivare prošla kroz trudnoću i ostvarila se kao majka, degustaciju alkohola sam ostavila za neku blisku budućnost. Ali obećavam da ću ovaj odgovor update-ovati.

Becha, Vesna Pesic, je graficki dizajner koji koristi specificnu kolaz tehniku. Njeni radovi su korisceni za mnoge časopise, modne kampanje i reklame, Elle, Computer arts, MTV…

https://www.behance.net/BECHA