Hvala sjajnom Homa restoranu sa kojim sarađujemo od samog početka Kabineta & koji je nudio i meni uparivanja piva. U ovo delikatno vreme možda jedino idealno za nove veštine poput vežbanja neotkrivenih talenata kuvanja.
PUNJENA SUVA PAPRIKA
Punjenje: Ragu od mung pasulja i suvih šljiva, 200g mung pasulja potopiti u vodu na pola sata, skuvati ga. Propržiti 400g crnog luka na ulju, seckanog na rebarca dok ne postane providan i slatkast. Skinuti s ringle i dodati 100g seckane suve šljive, kumina, dimljene paprike, soli i bibera po ukusu. Sve to dobro pomesati sa kuvanim pasuljem dok se ne dobije kompaktna smesa. Nakon toga, punjenjem puniti suve paprike koje ste pre toga potopili u toplu vodu (oko sat vremena) da omekšaju.
Sos od paprike i paradajza sa žalfijom i korijanderom: 100g ljubičastog luka, 200g paprike izdinstati na malo ulja, dodati 500ml soka od paradajza, prokuvati minut i sve to izblendati. So i biber po ukusu. Na kraju dodati svež korijander i žalfiju (2-3 grančice) i sve to infuzirati poklopljeno pola sata, zatim procediti. Idealno služiti sa ovcijim kiselim mlekom.
Setimo se svih ljudi & mesta koji su obeležili naše sastanke, porodične proslave, setimo se malih proizvođača, domaćih umetnika, svih ljudi koji na neki način čine mesto gde živimo lepšim & boljim, hvala Filipu Ćirić u na ovom receptu.