Putujemo sa receptima

Vegetarijanske hrskave Samose- gđa Nami i restoran Istok

Putujemo s receptima fotografija

Zahvaljujući preporuci, Nami, suvlasnice jedinstvenog vijetnamskog restorana Istok & co kreatorka, sa švedskim kuvarom Larsom, Kabinet Istok piva – sa ličijiem i crnim biberom, predstavlja vegetarijanski recept hrskavi Samosas:
50 gr belog brašna,
50 gr speltinog brašna,
250 gr krompira,
50 gr graška,
1/2 kašičice nane,
sveže ili suve,
1/2 kašičice kurkume,
1 kašičica garam masale ili karija u prahu,
1 kašičica semenki kima,
1/2 kašičice crvenog čilija (opciono),
Ulje semenki grožđa,
1/2 kašičice soli.
Skuvajte krompir i grašak. Pomešajte brašno, so i 1 kašiku ulja, gnječite u konzistentnu kuglu i ostavite sa strane. Zagrijte još 1 kašiku ulja u šerpi na srednjoj vatri i dodajte semenke kima. Grubo izgnječite krompir i dodajte u tiganj i dodajte kuvani zeleni grašak, čili, kurkumu, garam masalu, nanu i so. Zagrejati ulje za prženje
na srednje jakoj vatri. Razvaljajte testo u loptice i svaku poravnajte u krugove od oko 15 cm.
Prerežite krug na pola i upotrebite svaku polovinu za formiranje konusa. Napunite konus filom od krompira, pa zatvorite testo na vrhu. Za zaptivanje svih šavova koristite malo vode. Kad je ulje vrelo, pržite svaku samosu dok spolja ne postane zlatna, uživajte!