Putujemo sa receptima

Nachos sa guakamolom & paradajz salsom – Hotel Dukley Gardens, Crna Gora

Hvala hotelu Dukley Gardens Crna Gora što ste nas podsetili na letnju sezonu. Njihov Nachos sa guakamolom & paradajz salsom odlično se slaže s našim pivom Supreme session.
Svi sastojci bogati su antioksidansima, vitaminima i mineralima i imaju brojne zdravstvene koristi. Odličan je izbor za sva godišnja doba i povremena druženja.

Nachos sastojci:
* Tortilje – domaće ili kupljene
* So: po vašoj želji
Guakamola sastojci:
* Avokado: 100 g zrelog
* Beli luk: 7 g
* Kumin: 5 g
* Cilantro (sveži listovi korijandera): 10 g
* Limunov sok: 20 g
* So i biber: po vašoj želji
Sastojci paradajz salse:
* Paradajz: 100 g
* Luk: 30 g
* Cilantro: 10 g
* Limunov sok: 10 g
* So i biber: po vašoj želji
Proces pripreme:
Tortilje narežite na željene oblike (neke od najjednostavnijih opcija su trouglovi i trake). Zagrejete ulje na 180C i pržite seckane tortilje dok ne postanu hrskave (trajaće oko 1 minut). Izvadite tortilje iz ulja i raširite ih na papirnom peškiru da se ocedi višak ulja. Pospite so s visine od oko 30 cm, tako da se ravnomerno rasporedi.
Guakamola: Odaberite avokado sa grubljom vanjskom kožom. Trebao bi biti čvrst, ali uz blagi pritisak na to kada ga lagano pritisnete. Započnite uklanjanjem jame i kože avokada. Dodajte sitno seckani beli luk i listove korijandera, kumin, sok od limete i so i sve izmešajte sa njim. Da biste postali začinjeni, dodajte 20 g seckane čili paprike.
Paradajz salsa: Paradajz i luk narežite na kockice, pa ga pomešajte sa sitno seckanim korijanderom, sokom od limete, soli i biberom. Uživajte u toplini, čak i na svom balkonu!