Davor Gromilovć

 • supernova-300x349

 • SuperNova

  KB: koje ideje stoje iza ovog kreativnog rešenja?
  DG: Ideja koja stoji iza ovog kreativnog rešenja je poprilično jednostavna i oslanja se na sam naziv “SuperNova” – širenje iz centa u svim pravcima, eksplozija. Tako da i sam crtež poseduje takvu vrstu konstrukcije, koja se širi iz centa. Tačke koje trepere oko figura trebalo bi da predstavljaju invertovani kosmos i da nagoveste naziv piva, dok bilje upucuje na prisustvo aroma.

  KB: šta je bila inspiracija?
  DG: Kao inspiracija za vizuelno rešenje mi je poslužio deo opisa koji je bio naveden za SuperNovu. Takodje i sam naziv SuperNova toliko toga krije u sebi da radeći na idejnom rešenju sama tema, kao takva, me je dovela do konačne verzije, tj do predloga za Kabinetovu SuperNovu.

  KB: Da li je ukus piva definisao dizajn etikete?
  DG: Dok sam radio na dizajnu etikete razmišljao sam kako bih mogao vizuelno makar malo dočarati ukus koji se krije unutar flaše. Kabinetov opis ukusa SuperNove je u tome bio od velike koristi i pomogao mi da izaberem konačnu verziju za predlog. Mislim da se na dizajnu etikete mogu primetiti stvari koje upućuju na ukus SuperNove, pa čak i na sam naziv.
  KB: kako izgleda dizajnirati za prvo srpsko kraft pivo?
  DG: Pre nego što sam radio dizajn za etiketu SuperNove imao sam priliku probati raziličita Kabinet piva. Mislim da su fenomenalna i preporučio sam ih mnogim ljudima, koji sada dele mišljenje sa mnom. Ljudi prepoznaju dobre stvari. Takođe, neki umetnici koje pratim i uvažavam su radili dizajn etikete za druga Kabinet piva, tako da mogu reći da mi je čast što sam imao mogućnost da budem deo toga i doprinesem svojim radom.

  KB: Omiljeno Kabinet pivo?
  DG: Od piva koje sam do sada probao najčešće sam pio Brrkaaa-u, te je moguće da se tu krije moj odgovor na pitanje. Svakako i ostala su mi favoriti na svoj način, ovo sam naveo jer ga najčešće konzumiram.

Pobednik konkursa dizajna etikete za Super Nova pivo. Davor je vizuelni umetnik orijentisan na savremeno slikartvo i crtanje, voli da eksperimentiše medijima i materijalima. Radovi su mu izlagani u mnogim međunarodnim publikacijama.

http://gromilovic.com/

https://www.behance.net/davorgromilovic